TXIRONA

.........................................................................................Kan kolmo es queda!!.............................................................................................

dimarts, 30 de novembre del 2010

Homenatge al cementiri de Girona

Homenatge a Paco Conesa Alcaraz, Martín Ruiz Montoya, Antoni Miracle Guitart i Rogeli Madrigal Torres, morts el 4 de gener de 1960 al Mas Clarà de Palol de Revardit i companys d'en Quico Sabaté.

Una seixantena de persones ens hem aplegat aquest passat dissabte al migdia al cementiri de Girona per fer un acte de record i dignificar la memòria dels nostres companys, amics i familiars morts en combat.

Malgrat les pressions de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, per prohibir la col·locació d'una placa que recorda aquells fets ocorreguts durant l'últim viatge del grup d'en Quico Sabaté, s'ha col·locat la placa prop del lloc on estan els cossos dels companys assassinats i al costat de les seves pròpies plaques individuals, tot i que pel que hem pogut saber és possible que l'alcaldessa doni l'ordre de retirar-la.
Si finalment comet aquesta barbaritat ja pot comptar que respondrem com sabem fer-ho, lluitant per mantenir viva la memòria dels qui van arriscar-ho tot i van combatre el franquisme. No se'ns traurà de sobre fàcilment.

L'acte s'ha dut a terme d'una manera tranquil·la, emotiva i ha comptat amb la presència dels familiars dels homenatjats, l'Octavio Alberola i una de les filles d'en Quico Sabaté.
Després dels parlaments s'ha fet una ofrena floral acabant l'acte entre aplaudiments de tots i totes els assistents.

Ha estat un dia important per la rehabilitació d’uns lluitadors per la justícia social, d’uns herois que van creure que un altre món era possible, d’uns guerrillers que no podien suportar l’actitud conformista i inoperant de l’oposició al franquisme a l’exili i que avui, 50 anys després, la democràcia parlamentària continua ignorant.

Familiars i amics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada